Artist Statement

“Vraag je af waarom Dian keramiek kiest, en probeer haar keramische werk aan de wand te lezen alsof het tekens van de nieuwe taal zijn, gevormd en ontstaan onder haar handen.”                                                                                                     – Ivonne van der Velden, curator Willem 2, over de Wondervangers.

Dian van Vugt is een keramist, kunsteducator en mixed media kunstenaar. In haar werk staat de verwondering voor het alledaagse centraal. Vanuit een open blik op de wereld ontstaat een fascinatie voor kleine details en kleine momentjes van verwondering, die later vertaald worden in vormen, lijnen en kleuren in de klei. 

“Elke dag zie ik zoveel patronen, lijnen en vormen in alles om me heen. Alles is constant in beweging en gaat de interactie aan met diens omgeving. Deze kleine momentjes van ontmoeting en interactie fascineren mij mateloos. Ik gebruik de klei en andere materialen zoals stof en borduurdraad om deze momenten te ontleden, begrijpen en een uiting aan te geven. Zo hoop ik mijn fascinatie en verwondering te delen met anderen.