De Reizende Brievenbus

‘De Reizende Brievenbus’ is een serie van 10 brievenbusvlaggen (de vlag die aan oude brievenbussen zit).

Ik neem de vlaggen met me mee, en laat ze achter op plekken die mij verwonderen (dit kan zijn bij een object, in een omgeving die verwondert of bij een situatie). Van elke vlag maak ik een close-up en overall foto, die ik later verwerk tot een fotoserie.

Aan de vlag zit een briefje met instructies, zodat de volgende die de vlag vindt het proces door kan zetten:

Vlag oude brievenbus (…/10)

Ik zit vast aan de denkbeeldige brievenbus in je hoofd.

Ik ben hier neergelegd omdat deze plek mijn eigenaar verwonderde.

Neem mij mee,

En leg mij op een nieuwe plek die jou verwondert.

Maak een foto.

Stuur die door naar mijn maker.

Laat mij daarna achter, zodat de volgende mij kan vinden.

Hierdoor gaan de vlaggen meereizen met de persoon die ze in bezit heeft, en worden ze achter gelaten op plekken die verwondering brengen. Het is daardoor niet alleen een persoonlijk werk, maar ook een sociaal experiment.

Vlag 1,2,4,5,6, achtergelaten door mij.