Jij en Ik, 2019

Jij en Ik, gaat over het delen van een ervaring, van een moment. Want een moment wordt mooier als je het deelt. Dagelijks maak ik kleine momenten van verwondering mee. Ik zie details, lijnen, vormen en kleuren die me opvallen, dingen die anderen misschien over het hoofd zien. De ervaring van verwondering wil ik delen vanuit mijn perspectief en als nieuwe ervaring terugkrijgen vanuit het perspectief van de ander.

Met Jij en Ik, maken we samen een moment van verwondering, terwijl we deze ook delen. Je geeft de gele handkeramiek aan een ander en zegt ‘geef hem door als hij past’. Vervolgens loop je weg zonder nog iets te zeggen. De ander wordt verrast en moet dan zelf uitzoeken wat te doen, en hoe de keramiek past. Tijdens de interactie en het handelen van daarna, ontstaat zo’n momentje van verwondering.